11 fontos, a Karácsonyhoz, és a vásárláshoz kötődő nap

black-friday.jpg

November 25. A Black Friday. Az Egyesült Államokban a Hálaadás utáni nap, amikor az embereknek van egy kis idejük elszabadulni a munkából és egyben ez nap ott a karácsonyi időszak hivatalos kezdete. Ilyenkor a boltok 3-4 órával hamarabb nyitnak, és később is zárnak. Elkezdődnek az ünnepi akciók, és ezen a napon kaphatóak először bizonyos termékek.

Ilyenkor hatalmas őrület tombol, a nagy leárazások miatt, ami gyakran balesetekbe torkollik. Az ember nem gondolná, de sokan szinte ölni tudnának hogy alacsony áron megszerezhessék a kiszemelt játékot, vagy a hatalmas kijelzős tévét… A Black Friday a második legnagyobb bevásárló nap. Magyarországon néhány éve szintén divatba jött és egyre nagyobb keletje van, még ha olyan kirívó jelenségek nincsenek is a vásárlások alatt, mint az USA-ban.

Ettől függetlenül lehet, hogy jobb elkerülni, ha időben gondoskodtunk a fő ajándékok megvásárlásáról. Utóbbi esetben elég, ha kimegyünk egy adventi vásárba és a fő ajándékok mellé beszerezzük a kiegészítő ajándékokat.

December 3. Az Első Szombat. A hétvégék nagyon fontosak, mert ilyenkor sokkal több embernek van ideje a vásárlásra. Azok, akik szeretik korán beszerezni a karácsonyi dolgokat, ilyenkor már a listájuk felénél tartanak, ám az átlagos vásárlók csak ilyenkor kezdik meg az ajándékok beszerzését.

ajandekok-beszerzese.jpg

December 4. Az Első Vasárnap, Bronz Vasárnap. A hétvégéken el lehet intézni a karácsonyi bevásárlást, ám a boltok vasárnap általában hamarabb zárnak.

December 10. A Második Szombat. Már csak két teljes hét van hátra Karácsonyig. Hogy mehetett el így az idő, és hová tűnt ez az év? A legnagyobb bosszúságodra ilyenkor mást se hallani, csak hogy: ”Mindent beszereztél Karácsonyra?” Ilyenkor mindenki, aki még nem vásárolt ajándékokat hatalmas pánikban megrohanja a plázákat. Ám, aki már korábban elintézte az ajándék-vadászatot, annak nincs más dolga, csak hátradőlni, és élvezni az egyre inkább fokozódó ünnepi hangulatot a családja, barátai körében.

bevasarlokozpont.jpg

December 11. A Második Vasárnap, Ezüst Vasárnap. Ilyenkor rengetegen késztetést éreznek arra, hogy elmenjenek templomba, hogy nehogy azt higgyék róluk, hogy csak Karácsonykor mennek misére. Az emberek ilyenkor lelkileg ráhangolódnak az ünnepekre, hiszen a következő héten el kell kezdeni kiküldeni a karácsonyi üdvözlőlapokat. Ilyenkor az Advent alatt elérhető vásárok már szinte kihagyhatatlan hangulatfokozók  várakozás ideje alatt!

December 17. A Harmadik Szombat, amely egyben a Hannukkah első napja. Hihetetlen, de már csak egy teljes hét maradt Karácsonyig. Ilyenkor már tényleg be kell szerezni, ami hátra van a karácsonyi listáról, és el kell kezdeni a karácsonyi vacsora hozzávalóinak összeválogatását is.

karacsonyi-bevasarlas.jpg

December 18. A Harmadik Vasárnap, Aranyvasárnap. Pontosan egy hét van Karácsonyig. Meg kell bizonyosodni afelől, hogy a karácsonyi ajándékok, játékok jól el vannak-e dugva, és biztonságban vannak-e, valamint meg kell hozni a végleges döntéseket a karácsonyi vacsoráról.

December 21. Ó, te jó Ég! Már csak három nap van hátra Karácsonyig. Akik még nem tették, jobban teszik, ha gyorsan elmennek a plázába ajándékokat venni. Ideje átbeszélni a családtagokkal a karácsonyi tennivalók, és a vacsora részleteit a családtagokkal.

December 22. A tél első napja. Ilyenkor már tényleg van oka az embernek rettegni attól, hogy plázába menjen. A legjobb, amit tehet, hogy imádkozik azért, hogy talál egy kedves, félreeső kis üzletet, ahol beszerezheti az ajándékok 95%-át.

karacsony-elotti-napok.jpg

December 23. A Karácsony előtti utolsó nap. Ez az év legeslegnagyobb vásárló napja. A bevásárlóközpontokban tombol az őrület. Mindenki feszült a plázában, az utakon, még a benzinkutakon is dudálnak egymásra az emberek, követelve, hogy az előttük lévő gyorsabban töltse a tankot.

December 24. Karácsony Este, idén Szombatra esik. A külvárosok csodálatosak, minden olyan varázslatos, és gyönyörű, ahogy látjuk az Éjféli Misére szállingózó népet… az embereket eltölti a szeretet, és a békesség. A Karácsony az év legszebb időszaka!

11 fontos, a Karácsonyhoz, és a vásárláshoz kötődő nap