Adventi Vásár

2016.nov.11.
Írta: EuroTravel Szólj hozzá!

Ajándékvásárlás a Karácsonyi szezon alatt

karacsonyi-bevasarlok.jpg

Van egy mondás, mi szerint „ki korán kel, aranyat lel”, és ez részben azokra az emberekre is igaz, akik úgy döntenek, hogy amit lehet, beszerzik még a karácsonyi időszak beköszönte előtt. Ám a legtöbbünk, vagyis az átlagos vásárlók inkább várunk legalább addig, míg a szezon ténylegesen el nem kezdődik.

Tovább

A Karácsonyi bevásárlás korai megkezdése

Számos rádióállomásnál figyelhettük meg az elmúlt években, hogy már Novemberben megkezdik a karácsonyi számok leadását, sőt, legnagyobb meglepetésünkre már Halloween környékén hallhatunk egyet-egyet ezekből a dalokból.

karacsonyi-dalok-radioban.jpg

Ez egy kicsit furcsa, sőt, bizarr lehet, bármint az, hogy Halloweenkor karácsonyi dalokat adnak. Ugyanakkor ennek van ésszerű magyarázata.

Tovább

Mit érdemes megkóstolni a bécsi adventi vásáron?

advent-becs-edessegek.jpg

Mindegyik vásárnak megvan a maga specialitása. Az egyiken a gazdák házi készítésű finomságai, a másikon a bio specialitások, a harmadikon távoli ízek élvezete vár ránk. Az igazán bennfentes már tudja, mit hol érdemes megkóstolni.

Tovább

11 fontos, a Karácsonyhoz, és a vásárláshoz kötődő nap

black-friday.jpg

November 25. A Black Friday. Az Egyesült Államokban a Hálaadás utáni nap, amikor az embereknek van egy kis idejük elszabadulni a munkából és egyben ez nap ott a karácsonyi időszak hivatalos kezdete. Ilyenkor a boltok 3-4 órával hamarabb nyitnak, és később is zárnak. Elkezdődnek az ünnepi akciók, és ezen a napon kaphatóak először bizonyos termékek.

Tovább

Hogyan maradj karcsú Karácsonykor anélkül, hogy megbántasz másokat

karcsu-karacsonykor-nyalanksag.jpg

A karácsonyi időszak alatt a nyári fürdőruha szezon, és az alakod vonalainak megőrzése hamar feledésbe merül. Szívesen fogyasztjuk el a rengeteg karácsonyi nyalánkságot anélkül, hogy ez különösebb lelkiismeretfurdalást okozna.

Tovább

Készíts egy listát a karácsonyi bevásárlásról

keszits-listat-a-karacsonyi-bevasarlasrol.jpg

Készíts egy listát, és kétszer is ellenőrizd! Ez lehet a Christmas Carol egyik legemlékezetesebb sora. Szinte mindenki, aki megünnepli a Karácsonyt, tud Mikulás listájáról, ahol feljegyzi, ki volt jó, és ki volt rossz, és a legtöbben szeretnék elkerülni, hogy a „rossz listára” kerüljenek.

Tovább

Praktikus tudnivalók a bécsi adventi vásárról

adventivasar-becs-rathaus.jpg

A legtöbben úgy gondolják, hogy csak a Rathausplatzon van adventi vásár Bécsben. Nos, ők tévednek, hiszen Bécsben több helyen is, sőt Ausztria több városában is szívesen rendeznek hangulatos kirakodó vásárokat.

Tovább