Készíts egy listát a karácsonyi bevásárlásról

keszits-listat-a-karacsonyi-bevasarlasrol.jpg

Készíts egy listát, és kétszer is ellenőrizd! Ez lehet a Christmas Carol egyik legemlékezetesebb sora. Szinte mindenki, aki megünnepli a Karácsonyt, tud Mikulás listájáról, ahol feljegyzi, ki volt jó, és ki volt rossz, és a legtöbben szeretnék elkerülni, hogy a „rossz listára” kerüljenek.

Míg a „Jó, és rossz gyerek” lista fogalma kitűnő, és mókás módja a gyerekek kordában tartásának a karácsonyi időszak alatt, a lista egy olyan dolog, amit a felnőttek pompásan tudnának alkalmazni.

Igazság szerint sokkal könnyebb elvégezni a karácsonyi teendőket, ha egy lista alapján tennéd a dolgokat.

karacsonyi-lista.jpg

Készíthetnél egy listát, amin összeírnád, kiket szeretnél megajándékozni. A listán lehetne a lehetséges ajándékötlet, sőt, akár azokat az ajándékokat is ide vésheted, amiket már beszereztél.

Tudom, tudom, ez elég unalmasan hangzik, ám ez a cikk elmagyarázza Neked, hogy ezek a listák hogyan lehetnek a segítségedre az ünnepi készülődésben. Velünk egy napos buszos utunk keretében be is szerezheted ezeket az ajándékokat Bécsben, az adventi vásáron.

Az első lépés a karácsonyi ajándékbeszerzés útján legyen az, hogy készítesz egy listát, amelyen szerepel mindenki neve, akit szeretnél megajándékozni. Ez a lista nagyon fontos, mert segítséget nyújt abban, hogy észben tartsd az összes ismerősödet a vásárlás közben is, és segít abban, hogy teljes képet kapj a készülődésben.

karacsonyi-lista-2.jpg

Az, hogy tudd, hány ember van a listádon, nagyon fontos a költségvetés szempontjából is. Segítségével ki tudod kalkulálni, hogy az ajándékokra szánt összeget hogyan fogod felosztani az emberek között. Az, hogy mennyit szánsz valakinek az ajándékára, máris nagy segítséget nyújt az ajándéktervezésben.

Miután összeírtad a listát, és kiszámoltad, mennyit szánnál az ajándékokra, jó ötlet készíteni egy másik listát, amelyen minden ember lehetséges ajándékát gyűjtöd össze.

Ez egy remek, és szórakoztató feladat. Nyugodtan írj minden emberhez pár ötletet, hiszen így akkor se kell törnöd a fejedet, ha nem sikerül beszerezni az első számú ötletet. Ez a lista azért is jelent nagy támaszt, mert amikor elindulsz a karácsonyi ajándékbeszerző körútra, könnyebben átgondolhatod, hol kezdd a vásárlást, és sokkal módszeresebben, gyorsabban végezheted.

karacsonyi-ajandek.jpg

Valószínűleg találsz majd olyan termékeket is, amik nincsenek rajta a listádon, de úgy véled, tökéletes ajándék lenne a szerettednek, és úgy véled, nem borítja fel az előzőleg elvégzett költségvetésed. Természetesen vedd meg! Fontos, hogy észben tartsd, hogy a lista csak segítség, amire támaszkodhatsz, és nem korlátozás, nem kötelező betűről betűre betartani.

Mielőtt elindulsz a karácsonyi ajándékvásárlásra, bizonyosodj meg arról, hogy nem felejtetted otthon a listát. Ez azért fontos, mert egyrészt így nem felejtesz el egy ajándékot sem, másrészt, ha viszel magaddal egy tollat is, akkor kihúzhatod azokat az ajándékokat, amiket megvettél, illetve azokat az embereket, akiknek már beszerezted a fa alá valót.

karacsonyi-otlet.jpg

Ez a lista akkor is jól jöhet, amikor úgy véled, itt az ideje, hogy nekiláss a csomagolásnak. Hiszen ilyenkor az ember szekrénye tele van ajándékokkal, és lehet, hogy nem emlékszel már, melyik ajándék kinek lesz. Akárhogy is, mindenesetre tartsd meg a listát, hogy biztos, ami biztos, elkerüld az efféle nehézségeket (csak rejtsd el jó alaposan, nehogy valamelyik családtagod megtalálja). Tehát:

Készíts egy listát a karácsonyi bevásárlásról